..::3esaba-Gid3aN::...
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عزيزى الزائرعزيزتى الزائره يرجى التكرم بتسجيل اذا كنت عضو
معنا

او التسجيل ان لم تكون عضو وترغب فى الانضمام الى اسرة المنتدى
سنتشرف بتسجيلك

شكراً
ادارة المنتدى
..::3esaba-Gid3aN::...
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عزيزى الزائرعزيزتى الزائره يرجى التكرم بتسجيل اذا كنت عضو
معنا

او التسجيل ان لم تكون عضو وترغب فى الانضمام الى اسرة المنتدى
سنتشرف بتسجيلك

شكراً
ادارة المنتدى
..::3esaba-Gid3aN::...
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
مواضيع مماثلة

     

     احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى

    اذهب الى الأسفل 
    3 مشترك
    كاتب الموضوعرسالة
    Bella
    عصابى نشيط
    عصابى نشيط
    Bella


    عدد المشاركات : 53
    تاريخ الميلاد : 29/03/1989

    احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Empty
    مُساهمةموضوع: احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى   احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Icon_minitimeالخميس يوليو 15, 2010 8:36 am



    [b]بسم الله الواحد الاحد


    سلام عليكم ياجماعه

    كله يجهز نفسه انا عزماكوا على وليمه على قدى كده

    والحاضر يعلم الغايب

    والغايب مالوش نايب

    بس حسبوا اوعوا تاكلوا صوبعكوا وراه انا مش مسئوله عن اى اصابات او اى حالات تسمم كل واحد يدخل يكتب تعهد











    لالالالالالالالالا ماحدش يصدق انا بهزر معاكوا شويه بس





    واول اكله على السفره هى



    الشيش طاووك:
    المقادير: اوراك دجاج- 2 حبه فلفل الوان- 2 صماطم مكعبات وبصل مكعبات-3 فص توم 100 جم زبادي- بهارات للدجاج- زعتر ملح 100 جم طماطم بوريه- 1 طمطمايه مبشوره- مرقه بودر


    الطريقه:


    • توضع التتبيله في الخلاط وهي عباره عن طماطم مبشوره التوم -الزبادي
    صلصه الطماطم المرقه البودر البهارات الزعتر الملح سنه زيت


    • تشك مكعبات الدجاج في اسياخ خشبيه بالتبادل مع مكعبات بصل ومكعبات طماطم وتوضع في التتبيله
    تشوي اسياخ علي الشوايه 50% وتوضع في بيركس لتكمل سواها في الفرن 50% وتقدم مع الارز بالزعفران او اي ارز علي ذوقك




    تانى طبق هو




    [size=21]التوميه:
    المقادير: ا كوب ماء- 2 م نشا -راس توم -ملح وفلفل - سنه زيت-3 ابيض بيض- بصل محمر للتقديم


    • توضع راس التوم في ورق فو يل وتدخل الفرن لتشوي
    • كوب الماء يعلي علي النار
    • اذوب النشا في معلقتين ماء ويضاف للماء علي النار مثل المهلبيه ولكن بدون سكر ويترك حتي يبرد تماما
    • اضرب بياض البيض جيدا حتي يعلي مع سنه ملح
    • التوم يقطع مفروم ناعم مع الملح والفلفل وسنه ملح في الخلاط وانزل عليه بالزيت بالتدريج ثم يضاف له خليط المهلبيه
    • اخلط بياض البيض الخفوق معالخليط السابق بهدوء
    يوضع في طبق التقديم وتجمل بحلقات البصل ا لمحمره






    وتالت صنف




    فراخ علي الطريقه المغربيه

    المقادير
    4 صدور دجاج مكعبات_ 3 فلفل الوان- 10 حبات ليمون مخلل كوب زيتون اخضر مخلل ومخلي- 2 ثمره جزر- 2 بصله- 2 ملعقه كاري-2 م دقيق - 2 ملعقه زيت


    الطريقه:


    • احضر الكسكسي الي هيقدم معاها بان اضغه في صينيه واضيف له ملح وفلفل وزيت زيتون ويقلب سويا ثم يضاف له ماء مغلي او شوربه يدوب يغطي الكسكسي حتي لا يعجن واغطي الصينيه بالومنيوم فويل واضعه في الفرن من 4 الي 5 دقائق علي الشبكه الوسطي ولما يخرج اقلبه بشوكه حتي لا يعجن وده يبقي الكسكسي خلص
    اضع الدجاج في اناء مع ا ملعقه كاري فقط ويقلب فيها ثم يتشوح وياخد لون دهبي في طاسه بها ماده دهنيه (الزيت)


    • في اناء اخر اضع زيت وانزل عليه بالخضروات بعد تقطيعها كبير وهي بالترتيب الجزر ثم البصل ثم الفلفل الالوان يشوحوا مع بعض ثم اضيف ملعقه الدقيق ثم اضيف شوربه وبعد قليل ارجع الدجاج مع الخضروات في الاناء مع اضافه الكاري
    • اخفض درجه الحراره ثم اضيف الزيتون واليمون المخلل واغطي الاناء
    • يقدم مع الكسكي الي سبق تحضيره بالف هنا


    وبعد كده فى





    الفراخ المقرمشه



    دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء
    [size=12][b]الطريقه

    :

    اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
    ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
    توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
    في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج
    ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
    وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه
    جربي


    1. جربي تحطي مع الدقيق بعض التوابل الي موجوده في التتبيله وده بيعزز الطعم جدا وعن تجربه مثلا هي بكون بره لونها اصفر اذن ضيفي بعض الكركم وبقيه التوابل الجافه اللي تبلتي بيها وشوفي الفرق
    2. في البانيه عموما يفضل وضع الدجاج بعد غمسه في الدقيق والبيض وقبل التحمير يوضع في التلاجه حتي تتماسك الخلطه عليه وميفكش اثناء القلي
    3. جربي تضيفي ملعقه صغيره بيكربوناتو مع الدقيق يساعد علي عدم تغير لون الدجاج اثناء التحمير مبيحرقش بسرعه



    وكماااااااااااااااااان









    الكبده الاسكندرانى


    المقادير

    50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل


    الطريقه:

    تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......

    نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا




    والصنف اللى هناك ده هووو



    الفراخ بالكارى


    المقادير:


    • 4 صدور فراخ فيليه-ا بصله مبشوره-زعتر ملح فلفل- روزماري-20 جم زيت(هذه هي مكونات التتبيله الي هتتبل فيها الفراخ)
    • صوص الكاري
    50 جم زبده- بصله- 2فص ثوم-فلفل حار-50 جم لبن-20 جم زبادي-2 ملعقه دقيق ذره-ا ورق لورا-5 جم ملح-5 جم بهار- 1 لتر بيون او شوربه فراخ-طماطميه مقطعه كونكاسيه -تفاحه خضراء مقطعه مكعبات 1 م بودر كاري

    الطريقه:


    1. في طاسه علي النار اضع زيت وزبده واشوح الدجاج واتركها تكمل سوي حتي اضع عليها الخليط بعد ذلك
    2. احضر صوص الكاري بوضع طاسه علي النار مع زيت وزبده ثم بصل مفروم وبعده مباشره التوم ثم الفلفل الحار المنزوع البذور ادبلم فقط ثم اضيف الطماطم الكونكاسيه ثم التفاح الاخضر وبعد قرب نضجه اضيف جوز الهند ثم بودره الكاري واقلبه واتركه قليلا حتي يقرب النضج فاضيف اللبن وفي الاخر اضيف الشوربه مع 2 ملعقه دقيق ذره كعامل ربط ولا انسي الملح والفلفل والبهارات وبعد مايربط ياخد غلوه واطفي النار واتركه يبرد ثم يضرب في الخلاط
    3. اضع الخليط علي الدجاج ليكمل سواه معه واذا كان الصوص تقيل يخفف بالشوربه ويقدم مع الارز بالكاري وبالف هنا




    ودى



    بيكاتا بالمشروم


    المقادير:
    كيلو شرائح لحم بتلو اسكالوب-200 جم مشروم فريش- 1/2 كوب فريش كريم-1/2كوب ديمي جلاس-بصله مفرومه ناعم- ملح – فلفل-2 ملعقه دقيق


    الطريقه:
    · ابشر البصله ناعم مع ملح وفلفل واتبل بها شرائح اللحمه ثم اضيف عليها الدقيق واخلطه معهم(اعفره بالدقيق)
    · في طاسه اضع الزيت والزبده واضع شرائح البتلو تتشوح
    · اضع في طاسه اخري البصل المفروم مع شرائح المشروم المقطعه شرائح مع اضافه تتبيله البصل والدقيق الي كانت اللحمه متبله فيها ويشوح الجميع
    · اضيف الفريش كريم ثم الديمي جلاس ياخد غلوه ثم اضيف الجميع للطا سه مع شرائح البتلو اتركهم جميعا معا حتي يتم النضج
    تقدم مع مكرونه اسباجيتي مسلوقه توضع فوقها شرائح البتلو مع الصوص المتبقي او تقدم البيكاتا منفرده مع الصوص




    واخر حاجه


    الشركسيه

    الطريقه


    فرخه مسلوقه- 100جم عين جمل-3 شرائح توست او(1 م دقيق)_بصله مفرومه- فص ثوم كسبره ناعمه- مكعب مرق-


    الطريقه:
    · تسلق الفرخه في ماء مع بوكيه جرنيه(بصل جزر كرفس )ورق لورا- وحبهان وملح- وفلفل
    · في اناء اضع زبده ومكعب مرق وبصل مفروم ويشوح الكل ثم العيش التوست او لبابه العيش الفينو ثم الكسبره الخضراء ثم العين الجمل يشوح الجميع ثم يضاف بعض من شوربه الدجاج وتترك حتي تمام النضج
    · تقدمفي طبق تقديم مع الارز وترص قطع الدجاج المسلوقه والمخليه فوقه ووتصب الشركسيه فوقه
    · او تقدم الشركسيه في طبق منفرد مع وضع قطع الدجاج المسلوقه معها



    كفايه عليكوا كده ونبدأ فى الحلو

    واول حاجه البسبوسه

    المقادير:
    نصف كيلو دقيق سيمولينا-50 جم جوز هند(ربع كوب)

    3/4 كوب سكر- 1/2 م بيكنج بودر- 125 جم ماء(3/4كوب ماء- 150 سيرب تقيل(1/4 كوب)-100 سمنه(1/2كوب)
    الطريقه
    يحضر السيرب او الشربات في اناء اضع 2 كوب سكر مع اكوب ماء وبعد ان تغلي اضيف لها عصير ليمونه

    اخلط الدقيق مع جوز الهند ويقلبوا سويا
    اسيح السمنه علي النار
    اخلط الماء والسكر مع السيرب او الشربات مع السمنه السايحهثم انزل بيهم علي الدقيق
    لا اقلب كثيرا حتي تضل مرمله
    في صينيه مدهونه سمنه اضع الخليط واجبسه بايدي

    لك الحريه بان تضعي اي مكسرات بتحبيها علي الوش سوداني بندق
    تدخل في فرن مسخن مسبقا لمده 25 دقيقه

    وبمجرد خروجها تسقي بالشربات الساخن



    الزلابيه

    نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
    الطريقه
    اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

    بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

    بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

    ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
    الزيت لازم يكون غزير سخن
    اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
    تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي



    بلح الشام

    1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛


    • الطريقه
    • نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
    • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
    • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
    • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
    • نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
    • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
    • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها

    • في الفريزر

    مينتون:

    المقادير:150جم زيت ذره- 250جم لبن رايب 10 جم بيكنج بودر 150 جم صور كريم- 150 سكر 250 جم دقيق 100 جم كاكاو


    الطريقه:


    • يخفق البيض مع السكر في اليكسر يذوبوا فقط مع اضافه الفانيليا
    • انزل براحه بالزيت ثم البن الرايب ثم الصور كريم
    • انخل الدقيق والكاكو والبيكنج بودر وانزل بيهم علي الخليط السابق(ملحوظه لا اريد للخليط ان يعلي بس يبقي سائل)
    • تبطن الفورمه بالزبده والقيق ويزال الزائد منها اضع بيها الخليط علي درجه 180 درجه لمده 35 دقيقه
    • بعد ما تخرج من الفرن وتبرد ادخلها الفريزر ثم تقطع بقعاه دائريه من النصف لتملا بكريمه الجناش ثم تدخل الفرن تاني لمده 30 ثانيه لاذابه الجناش
    • وتقدم دافئه مع الايس كريم وصوص الشكولاته



    • موس الكراميل
      :


      100 جم سيرب
      300 جم كريم لانجليز
      100 جم صوص كراميل
      30 جم(1 م ك) جيلاتين
      100 جم ماء دافيء
      400 جم فريش كريم مضروب
      100 جم جيلاتين بارد
      مقادير الكريم لانجليز:
      1 لتر لبن
      ربع كوب سكر
      8 صفار بيض
      l


      مقادير صوص الكراميل

      ا كوب سكر
      كريمه لباني
      اولا طريقه عمل الكريم لانجليز
      اخد من اللتر لبن نصف كوب ويضرب مع الاصفر بيض
      بقيه اللبن توضع علي النار مع السكر والفانيليا
      انزل خليط اللبن والبيض كسرسوب رفيع ببط يعني علي الخليط الي علي النار ثم يترك لييبرد
      ثانيا طريقه عمل صوص الكراميل
      اضع السكر علي النار في طاسه حتي يصبح لونه ذهبي ثم انزل عليه بفريش كريم(احترسي من تطاير السائل الساخن وابعدي وجهك عن الاناء)
      الجيلاتينه:
      تذاب ملعقه الجيلاتينه في 100 جرام ماء حتي تذوب
      يخلط الكريم لانجليز مع الجيلاتيه مع الفريش كريم المضروب وهو ده الخليط الذي سيوضع بين الطبقات
      في فورمه مدوره مغلفه ببلاستيك فويل من اسفل ومن الجناب اضع اول طبقهالاسبونش كيك ثم تسقي بالشربات الخفيف ثم اضع الخليط ثم
      طبقه اسبونش التانيه وهكذا حتي ننتهي بطبقه من الخليط وتدخل الفريزر


      بعد متطلع ازينها بخليط من( ا ملعقه صوص الكراميل+الجيلي البارد)
      بس فيه نصيحه شخصيه كنوع من الاقتراح اذا سمحتيلي
      اذا كنت مستعجله وعاوزه توصلي لنفس النتيجه بسرعه من غير كل المقادير دي فممكن توفري
      تستخدمي الايس الكريم البودر الجاهز لان الخليط الي بين الطبقات هو نفسه طريقه عمل الايس كريم شوفي الرابط ده هيديكي افكار حلوه قوي بدل الخليط ده كله وممكن تعملي التونج النهائي بالكراميل والجيلاتين البارد برضك



    • كيك الشكولاته


    • المقادير:
      125 زيت-125ماءدافيء- 200 سكر-200دقيق-100 بيض(2 بيضه)- 30 كاكاو- 5 بيكنج بودر- ذره فانيليا- ذره ملح


      الطريقه:
      · اخلط البيض مع السكراذوبهم فقط ثم اضيف لهم الماء الدافيءثم الزيت واقلب حتي يتجانس
      · انخل الدقيق مع الكاكاو والبيكنج بودر والملح والفانيلياثم اضيفه للخليط السابقمع التقليب حتي عجينه سائله
      · في فورمه مفرغه مستديره اغلفها ببلاستيل فيل ثم اغلفها من الخارج بورق الومنيوم واصب الخليط حتي نصف الفورمه
      · ويوضع في حمام مائي وتدخل الفرن علي درجه حراره 180 لمده من 35 الي 40 دقيقه



    • كفايه عليكوا كده النهارده احسن تجيلكوا تخمه من كتر الاكل وتقولوا انا السبب

    • ويارب الاكل يعجبكوا

    • يلااااااا هجوووووووم مش عايزه حاجه تتبقى من الاكل ده فاهمين




    • سلااااااااااااااااااام واستنونى فى العزومه التانيه
    [/size]
    [/b][/size][/b]
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    MR.MaHrAn
    Mr Mahran Of Exclusive
    Mr Mahran Of Exclusive
    MR.MaHrAn


    عدد المشاركات : 193
    تاريخ الميلاد : 01/10/1995
    الموقع : TanTa
    العمل/الترفيه : طالب ويا انا يا الناظر

    احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Empty
    مُساهمةموضوع: رد: احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى   احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Icon_minitimeالجمعة يوليو 16, 2010 2:44 am

    خلاص بقي احسن انا جوعت كده احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى 853277 احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى 740541
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    http://www.3esaba.ahlamontada.com
    Bella
    عصابى نشيط
    عصابى نشيط
    Bella


    عدد المشاركات : 53
    تاريخ الميلاد : 29/03/1989

    احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Empty
    مُساهمةموضوع: رد: احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى   احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Icon_minitimeالسبت يوليو 24, 2010 8:44 am

    ميرسى لردك يامستر مهران وشكلك العزومه وحشه ماحدش جه غيرك يلا حلال عليك الاكل كله اوعى تدى حد منه حاجه
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    LOLA LOLY
    مشرف/ه
    مشرف/ه
    LOLA LOLY


    عدد المشاركات : 485

    احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Empty
    مُساهمةموضوع: رد: احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى   احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 04, 2010 9:09 am

    اكلات حلوة اوى ياقمر بجد

    تسلم ايدك
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    احلى الاكلات من الشيف حسن ويسرى والشربينى
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -
    » احلى صور مرنا وخليل

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    ..::3esaba-Gid3aN::...  :: قسم حواء :: الصحه والغذاء-
    انتقل الى: